ΟΛΑ για το υαλουρονικο οξυ!

ΟΛΑ για το υαλουρονικο οξυ!

Τα τελευταία χρόνια το υαλουρονικό οξύ έχει αρχίσει να ακούγεται ηχηρά στους κύκλους υγείας και κοσμετολογίας, αφού η δράση και τα οφέλη του είναι ισχυρά και σημαντικά, τόσο στον οργανισμό, όσο και στην εμφάνισή μας.

Είναι λοιπόν ένας πολυσακχαρίτης που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας. Είναι στην ουσία ένα φυσικό συστατικό του δέρματος που συμβάλλει στην ενυδάτωση και την αντοχή του, παίζει ρόλο στην ανάπλαση και την επούλωσή του, μεταφέρει πρωτεΐνες και δίνει στην επιδερμίδα την υγιή της όψη.

Καθώς, όμως, μεγαλώνουμε, τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος μειώνονται αναπόφευκτα, ενώ εκτιμάται ότι περίπου στην ηλικία των 45, συντίθεται η μισή ποσότητα στο σώμα μας από αυτή που απαιτείται.Δυστυχ΄ς όμως σύμφωνα με νεες έρευνες ενός γαλλικού ινστιτουτου που εμπιστεύεται η εταιρία Κορρες εδώ και χρόνια πρόσφατα δημοσιευσε πως το γήρας ξεκινάει από τα 18 !!Α ΡΕ ΚΟΡΡΕ ΜΕ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΟΥ!μας έκαψες! Γι’ αυτό και χρειάζεται να μπει στην καθημερινότητά μας με άλλους τρόπους.

Οι δράσεις του υαλουρονικού οξέος είναι πολλές και ποικίλες, ωφελώντας μας σε διάφορους τομείς.

Αρθρώσεις: Προστατεύει τους χόνδρους και συμβάλλει στη μείωση των τριβών που οδηγούν στη φθορά τους, καθιστώντας τις αρθρώσεις πιο ανάλαφρες και αποκαθιστώντας τηνομαλότερη  κίνησή τους. Ταυτόχρονα, το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην απομάκρυνση ουσιών, συνήθωςόξινων,που μας κάνουν κακό και σαν αντιοξειδωτικό, προσφέρει ισχυρή προστασία απέναντι στις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τουβοηθούν τις φλεγμονές από τις αρθρώσεις και τους μυς του σώματός μας και ελαχιστοποιούν τον πόνο που προέρχεται από αυτές.

Επιδερμίδα: Όπως είναι φυσικό, ως συστατικό του δέρματος το υαλουρονικό οξύ έχει ιδιαιτέρως ευεργετική δράση στην επιδερμίδα μας, ενυδατώνοντάς την και χαρίζοντάς της περισσότερη ελαστικότητα και αντοχή, μειώνοντας κατ’ επέκταση τις ρυτίδες και εμποδίζοντας την εμφάνιση νέων, είναι δηλαδή το όχημα που μεταφέρει νερό!. Η αντιοξειδωτική του δράση επεκτείνεται κι εδώ, όπου με την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών διατηρεί το δέρμα μας νεανικό και λαμπερό, ενώ σε περιπτώσεις τραυματισμών βοηθά σημαντικά στην επούλωση.

Μάτια: Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στο υγρό των ματιών, γι’ αυτό και το πρώτο προϊόν υαλουρονικού οξέος που έγινε ποτέ, προοριζόταν για οφθαλμολογικά χειρουργεία και ειδικά για περιπτώσεις καταρράκτη, γλαυκώματοςκαι άλλων χειρουργικών παθήσεων. Λόγω του ότι λιπαίνει τους ιστούς του ματιού, βοηθάει στην καταπολέμηση του προβλήματος της ξηρότητας της περιοχής. Όσο μεγαλώνουμε, το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε μικρότερες ποσότητες στους ιστούς των ματιών κι έτσι έχουμε ανάγκη την υποστήριξή του στην υγεία, την καθαριότητα και την ύγρανση των ματιών μας γιαυτο χρησιμοποιούμε κ κολύρια υαλουρονικού συμφωνα βέβαια με τις οδηγίες του γιατρού μας μη τα ΞΑΝΑΛΕΜΕ !!

Ούλα: Οι παθήσεις των ούλων φαίνεται πως πλήττουν πολλούς ενήλικες, οδηγώντας μακροπρόθεσμα σε προβλήματα μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και απώλεια δοντιών γιαυτό προσέχουμε για να έχουμε. Κι εδώ το υαλουρονικό οξύ έρχεται να σώσει την κατάσταση! Αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό συνδετικού ιστού στα ούλα, συμβάλλοντας στη δημιουργία φρέσκου και υγιούς ιστού στην περιοχή και μειώνοντας φλεγμονές που οδηγούν σε ούλα που ματώνουν.

Καρδιά: Οι βαλβίδες της καρδιάς για να λειτουργούν σωστά χρειάζονται κι αυτές το λιπαντικό τους, γι’ αυτό και το υαλουρονικό οξύ το συναντάμε σε αυτές, όπως και στο συνδετικό ιστό των αγγείων. Η δράση του εδώ είναι άκρως σημαντική, αφού προστατεύει την υγεία και την ελαστικότητά τους.

Μαλλιά: Παρουσιάζοντας παρόμοιο ιστό δέρματος με αυτόν που υπάρχει και στο υπόλοιπο σώμα, το τριχωτό της κεφαλής μπορεί κι αυτό να ευεργετηθεί από το υαλουρονικό οξύ, όπως και η επιδερμίδα μας βεβαίως βεβαίως. Έτσι, με την κατανάλωσή του παρέχεται περισσότερη ενυδάτωση και θρέψη στην περιοχή, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι πλέον πιο υγιή και λαμπερά δεν είναι όμως το συστατικό που θα το πάρουμε για τριχόπτωση.

Ενέργεια: Μαζί με όλα τα παραπάνω, το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην αύξηση της εγρήγορσης και την παραγωγή ενέργειας, μειώνοντας το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης και της αδυναμίας, ενώ ωφελεί και τη σεξουαλική λειτουργία αλλα μη το δέσουμε και κόμπο κ αυριο σας δω όλους με σταγονες υαλουρονικού!

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα