Μακιγιάζ και ύπνος: Δυο άσπονδοι φίλοι!

Μακιγιάζ και ύπνος: Δυο άσπονδοι φίλοι!

Έλα παραδέξου το:  όλες έχουμε πέσει στο κρεβάτι για ύπνο χωρίς πρώτα ξεβαφτούμε με αποτέλεσμα να ξυπνάμε με όλη αυτή τη μουτζούρα στο πρόσωπο μας. Ο λόγος συχνά είναι γιατί ήμασταν κουρασμένες από το τη δουλειά, γιατί ήπιαμε μερικά ποτά παραπάνω, είτε γιατί σκεφτήκαμε έλα μωρέ μια φορά τι θα παθω! Νομίζω κάτι σου θυμίζουν αυτές οι σκέψεις! Από ότι φαίνεται, όμως, αυτή η τραγικά κακή συνήθεια θα βλάψει το δέρμα μας ακόμα κι αν αυτό γίνεται σπάνια! Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά.

Foundation
Τo foundation είναι στην ουσία ένα στρώμα (άλλοτε παχύ άλλοτε λεπτό ) όπου υποδέχεται το μακιγιάζ μας είναι ο καμβάς δηλαδή και συγκεντρώνει όσο περνανε οι ώρες χρήσης ρύπους και βακτήρια. Τα υποπροϊόντα που παράγονται από την πολύωρη χρήση του αλλά και από την έκθεση στα καυσαέρια και τους περιβαλλοντικούς ρύπους εμποδίζουν την ανανέωση των κυττάρων κατά τη διάρκεια της νύχτας . Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη η οποία δεν παράγεται καν αφού  το δέρμα δεν αναπνέει έτσι ώστε να «αναγεννηθεί» με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων και ακμής .

Κραγιόν:όταν κοιμάσαι με το κραγιόν σου που ,πάω στοίχημα, είναι και ανεξίτηλο, ξηραίνεις τα χείλη σου με πραγματικά βάρβαρο τρόπο και  τους δημιουργείς ευαισθησία και το αποτέλεσμα αυτού θα είναι να  σκάνε πιο εύκολα ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε συμβουλεύω να αφαιρείς το κραγιόν σου είτε  με μαντιλάκι ξεβαφτικό , είτε με ένα απλό γάντι ντεμακιγιάζ που τόσα υπάρχουν στην αγορά και αν είναι ανεξίτηλο με μία ελαιώδης ουσία ακόμα και με ελαιόλαδο .Μετά ενυδατώνεις με το αγαπημένο σου έλαιο ή το lip balm σου και όνειρα γλυκά!

Μάσκαρα
Αν είσαι από τις γυναίκες  που σου αρέσει το στιλ gothic και η μάσκαρα της επόμενης μέρας σε βρίσκει εκστασιασμένη για το αυριανό σου Λέικ θα πρέπει να σε ενημερώσω πως παίζεις με την υγεία σου και δεν κάνω πλάκα . Η μάσκαρα κατά τη διάρκεια του ύπνου μπορεί να προκαλέσει βλεφαρίτιδα ή χαλάζιο  και τα βακτήρια μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν επιπεφυκίτιδα και τότε ξέρουμε κ οι δυο πως το smoky eye θα το ξεχάσεις για πολλές μέρες αν θέλεις να γίνεις καλά . Αν αυτό δεν αρκεί για να σε πείσω  τότε να σε ενημερώσω  πως η μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες σου πιο ευαίσθητες και έτσι πέφτουν ή κόβονται ευκολότερα . Αφαίρεσε καλά λοιπόν τη μάσκαρα με ξεβαφτικό για τα μάτια ή πάλι μια ελαιώδεις ουσία που αφαιρεί και την αδιάβροχη και μετά σου έχω μυστικό !!

Σε μια μάσκαρα που έχει αδειάσει και αφού ξεπλύνεις και σαπουνίσεις καλά την άδεια συσκευασία άφησε την ανάποδα να στεγνώσει. Ύστερα γέμισε το με καστορέλαιο και λίγο βιταμίνη Ε και κάθε βράδυ βάζε το σε βλεφαρίδες και φρύδια  μετά.. τύφλα να έχει η  ΑudreyHepburn!

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα