”ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ” από την Ράνια Νίκου

”ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ” από την Ράνια Νίκου

Μια νέα και όμορφη δεσποινίδα με γνώση στο μακιγιάζ και την περιποίηση προσώπου, πείσμα για μάθηση αλλά και ένα γλυκό χαμόγελο για όλους έχει προστεθεί στην ομάδα μας πρόσφατα και θέλει να σας μιλήσει για την ουσία των χρωμάτων… Πριν λοιπόν επιλέξετε κάποιο χρώμα διαβάστε την προσέγγιση της για τα χρώματα!

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ

Κόκκινο: ένα πολύ δυνατό και θερμό χρώμα, εκφράζει αγάπη, πάθος, κίνδυνο, αμαρτία, θυμό, φιλοδοξία, επιθετικότητα, ευτυχία, σεξουαλικότητα, είναι το χρώμα της φωτιάς και θεωρείται αγαπημένο χρώμα των fast food, γιατί  λέγεται ότι ανοίγει την όρεξη, ανεβάζει την πίεση και τους παλμούς της καρδιάς. Το κόκκινο χρώμα δίνει ενέργεια αλλά όταν χρησιμοποιείται συχνά κουράζει και προκαλεί εκνευρισμό.

Πράσινο: το χρώμα αυτό εκφράζει ηρεμία, ενέργεια, ζωή, χαρά, ωριμότητα, χαλάρωση, ξεκούραση, συνεργασία αλλά και συμφιλίωση. Προσφέρει ασφάλεια και μας βοηθά να ισορροπήσουμε. Κρύβει την ελπίδα, την υγεία, την καλοτυχία, ενώ είναι το ιερό χρώμα του Ισλάμ. Το πράσινο της φύσης καθώς δεν περιέχει μόνο έναν τόνο, όταν χρησιμοποιείται στην εσωτερική διακόσμηση συστήνεται η μίξη διαφόρων αποχρώσεων.

Κίτρινο: χρώμα του ήλιου και του πλούτου, εκφράζει αισιοδοξία, σοφία, ζωντάνια και διασκέδαση, θεωρείται θεραπευτικό, βοηθά στην συγκέντρωση και στην καθαρή σκέψη, ενώ χαρίζει αυτοπεποίθηση. Το σκούρο κίτρινο δηλώνει την προδοσία και την απιστία. Για την καλύτερη εσωτερική διακόσμηση καλό θα είναι να χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις, για παράδειγμα βάζοντας πίνακες με διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου.

Μωβ: έχει συνδεθεί με τους βασιλείς, την μαγεία, την τόλμη, την εξουσία, το μυστήριο, την πνευματικότητα, την σοφία, και τα πάθη του Χριστού. Κάποιες αποχρώσεις του χαλαρώνουν, άλλες πάλι βοηθούν την δημιουργικότητα ή τον διαλογισμό. Σε έναν χώρο μπορεί να προσφέρει την αίσθηση πολυτέλειας, χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς σε μεγάλες επιφάνειες το αποτέλεσμα πιθανόν να δείχνει κακόγουστο.

Άσπρο: Συμβολίζει τους γάμους, τα σύννεφα και τις νιφάδες χιονιού. Εκφράζει γαλήνη, καθαριότητα, ελευθερία, αθωότητα, αλήθεια, ειλικρίνεια, νεότητα, αρμονία,  και την φώτιση. Το λευκό χρώμα είναι ουδέτερο και παλιότερα ήταν η ασφαλής επιλογή για τους τοίχους, σήμερα δημιουργεί την αίσθηση του γυμνού, κρύου σπιτιού, προκαλώντας συναισθήματα απομόνωσης. Το λευκό είναι το ΝΑΙ στην γλώσσα των χρωμάτων.

Μαύρο: εκφράζει μοναχικότητα, θλίψη, πένθος, συναισθήματα ασφυξίας και φυγής, ντροπή, άρνηση, σοβαρότητα αλλά και το κακό. Σύμβολο επισημότητας, θρήνων και σατανικών δυνάμεων. Η επαφή με το μαύρο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί σωματική και ψυχική εξάντληση. Το μαύρο είναι το ΟΧΙ στην γλώσσα των χρωμάτων.

Μπλε: χρώμα το οποίο συνδυάζεται με την αρμονία, την αξιοπιστία, την ειλικρίνεια, την πραγματική φιλία. Θεωρείται σύμβολο ελπίδας και σταθερότητας. Το μπλε της θάλασσας και του ουρανού γαληνεύει τις ψυχές των ανθρώπων. Χρώμα που προκαλεί θετικά συναισθήματα ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αρνητικά όπως κρύο και φόβος. Το μπλε είναι το αγαπημένο χρώμα των ανδρών.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς δείχνει ένα χρώμα, γι’ αυτό προτού ξεκινήσετε το βάψιμο σκεφτείτε πως θα το χρησιμοποιήσετε.
  • Εμπιστευτείτε τις προτιμήσεις σας και επιλέξτε χρώματα που σας αντιπροσωπεύουν
  • Για αισθήματα χαλάρωσης προτιμήστε τα γήινα χρώματα (καφέ και μπεζ) .
  • Αποφύγετε να βάψετε σκούρο το ταβάνι, διαλέξτε ανοιχτούς τόνους.
  • Τα πολύ έντονα χρώματα προκαλούν υπερκινητικότητα και εγρήγορση.

 

ΡΑΝΙΑ ΝΙΚΟΥ

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα