Όταν η εξέλιξη στη θεραπεία του πόνου γίνεται Anelixis

Όταν η εξέλιξη στη θεραπεία του πόνου γίνεται Anelixis

“Το σώμα είναι το οχυρό όπου έχει στρατοπεδεύσει η ύπαρξή μας.” Μια υπέροχη φράση τουJoseph Joubert που τα περικλείει όλα.

Πολλές είναι οι θεωρίες περί πόνου σε όλα τα επίπεδα όμως είναι κοινώς αποδεκτό ότι όταν πονάμε πέφτει η διάθεσή μας ,η απόδοσή μας στην δουλειά και γενικότερα η θεραπεία μας δεν μπορει να είναι ολοκληρωμένη εάν παρόλη την φαρμακευτική αγωγή ή την επέμβαση ποναμε. Και εκεί έρχεται η επιστήμη της Φυσικοθεραπείας που βοηθά στο να δημιουργήσουμε ένα στρατόπεδο ισχυρό για την μοναδική ψυχή μας!

Η φυσικοθεραπεία έχει σαν σκοπό την πλήρη, αν είναι δυνατόν, αποκατάσταση και την επαναφορά στην λειτουργικότητα με τις ίδιες ή ακόμα καλύτερες συνθήκες με αυτές πρίν το αναφερόμενο πρόβλημα.

Επομένως η φυσικοθεραπεία είναι ένα μεγάλο σύνολο τεχνικών αξιολόγησης, αναλγητικών μέσων, τεχνικών κινητοποίησης, ασκήσεων και τεχνικών επανεκπαίδευσης του ανθρωπίνου σώματος τόσο σε τοπικό επίπεδο ανατομικών δομών όσο και σε γενικότερο σύνολο συνεργασίας των δομών αυτών μεταξύ τους.

Έτσι κάθε ασθενής, ανάλογα με το πρόβλημα του θα πρέπει να επισκεφτεί τον ανάλογο θεραπευτή ώστε να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα.

Οι σύγχρονοι χώροι φυσικοθεραπείας αποτελούνται από ομάδες με όλες τις εξειδικεύσεις ή αλλιώς εξειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο είδος προβλημάτων και παραπέμπουν τα υπόλοιπα περιστατικά σε συναδέλφους των ανάλογων ειδικοτήτων. ‘Εναν τέτοιον χώρο θα σας συστήσω σήμερα που τυγχάνει να ξέρω αυτόν που το έχει απο βρέφος!!!

Ο Γεράσιμος Καββαδίας από όσο μας θυμάμαι παιδιά πάντα πάλευε με μπάλες και αθλοπαιδίες και πάντα τον γοήτευε αυτό ακριβώς που κάνει. Είναι από τους ανθρώπους που σε αυτό που έχει δημιουργήσει έχει βάλει μπόλικη αγάπη , αρκετή καινοτομία και πολύ μεράκι. Είναι σπάνιο στις μέρες μας ο ασθενής να αντιμετωπίζεται από την ανθρώπινη οπτική πρωτίστως. Δε θα γράψω άλλα γιατί συγκινούμαι και πραγματικά είμαι περήφανη για αυτόν που θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία του ανθρώπου με ανοιχτή καρδιά! Γιατί αυτο σπανίζει πιο πολυ. Και ιδίως η καρδιά! Θα τον βρείτε στο νέο του site και στο facebook !

Anelixis λοιπόν. Όταν η εξέλιξη είναι μόνο ανοδικά!

Νίκη Καββαδία

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα